Kirgizistan

Hur många jägare har det som krävs för en riktig bergsjakt? Hög höjd gör att konditionen och den mentala styrkan sätts på prov ordentligt. Skyttet likaså när avstånden ofta är runt 300m och kanske även längre än så.

Jaktresor i Kirgizistan

Information

Hur många jägare har det som krävs för en riktig bergsjakt? Hög höjd gör att konditionen och den mentala styrkan sätts på prov ordentligt. Skyttet likaså när avstånden ofta är runt 300m och kanske även längre än så. Det är hit man åker om man ska jaga sin första Ibex!

En fantastisk jakt för den som vill testa på riktig bergsjakt och dess ofattbara charm. Mid-Asian Ibex är den största i världen och området har ett snitt på 120cm hornlängd, men kan nå ända upp till 150 cm.

Ni flyger till Bishkek där ni spenderar en natt och blir sedan upphämtade för vidare färd till jaktmarkerna. Väl på plats så inkvarteras ni på base-camp och skjuter in vapnen mm. Base camp är oftast bestående av stora bekväma tält och det finns tillgång till separata hygienutrymmen och ni serveras bra mat och god dryck. När äventyret drar igång på allvar får ni räkna med många timmar på hästryggen och likaså mycket vandring. Här får jägaren sätta både fysik och skytte på extemt hårt prov. Men efter avslutad jakt väntar också en belöning som är obeskrivlig. Jakten bedrivs på ca 3000 möh och campen ligger på ca 2700 möh.

Temperaturerna under oktober är dagtid oftast mellan 5-15grader och nätterna -5 till -10. Under November dagtid -10 till -15grader, och på nätterna -15 till -20grader.

Vanligt förekommande schema:

Dag 1Ankomst till Bishkek på morgonen, fortsätter till jaktmarkerna
Dag 2-87 dagars jakt
Dag 9Färd tillbaka till Bishkek
Dag 10Hemresa från Bishkek

Här erbjuder vi möjligheten att jaga till ett fast pris på uppehälle, guidning samt 1 Ibex inkluderad!

Ibex

Be oss om uppdaterad komplett offert för:

  • 10 dagar inklusive helpension och fällavgift för 1 Ibex oavsett storlek på trofé. 6700€

Ja tack, skicka mig mer information!

Maila till info@atlashunting.se och ange det ni är intresserade av, eller ring oss på 0707 – 94 97 46.

Intresseanmälan